Min drømmejobb

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 15.16.05

Vi har fått en oppgave av vår foreleser Karl Philip som innebærer å skrive om vår drømmejobb. Så i dette blogginnlegget skal jeg forsøke og beskrive min drømmejobb. I følge studier gjort av Deloitte’s Shift Index survey hater 80% av ansatte jobben sin. Jeg syntes det er skremmende mange og jeg vil, som sikkert alle andre havne blant de 20% som faktisk trives i jobben sin.

Drømmejobben?

Mange går rundt med et mål om å finne drømmejobben. Jeg har alltid syntes det har vært vanskelig å bestemme meg for hva jeg vil bli. Og synes fremdeles det er svært vanskelig å reflektere over dette i dag. Mulighetene er så mange. Derfor er det vanskelig å fortelle konkret hva som er min drømmejobb i fremtiden. Men jeg har noen klare tanker om hva den måtte innebære. Jeg vil gjøre noe som får meg til å glemme klokken, og som gjør at jeg gleder meg til jobb. Arbeidslivet vil være en sentral del av livet mitt i fremtiden, det er derfor viktig for meg å ha noen tanker om hva jeg vil trives med. Nå som jeg er over halvveis i min bachelor i markedsføring og salgsledelse vet jeg at det er innenfor dette fagområdet jeg ønsker å kunne skaffe meg en jobb, med de verdiene jeg setter høyt for å kalle det en drømmejobb. Så jeg er forhåpentligvis på vei i riktig retning. Carl Størmer som driver jazzcode mener du ikke vil finne din drømmejobb ved å følge en detaljert plan. Han mener det er viktigere med et kompass enn et kart. Fordi erfaringer og lærdom stadig  vil trekke deg i ulike retninger. Jeg har selv en lang vei igjen når det gjelder erfaring og lærdom, så tankene jeg har rundt drømmejobben i dag vil nok endre seg.

Fem steg som vil avdekke drømmejobben

I følge Laura Garnett er det fem steg man kan følge for å finne sin drømmejobb. Det skal være en drømmejobb-sjekkliste. Jeg syntes dette var fem prinsipper som virket veldig fornuftig å tenke over.

Tross alt, i løpet av vår levetid, vil vi jobbe noen 90 000 timer – og det er mye tid å kaste bort på noe du ikke er lidenskapelig om. – Laura Garnett

1. Kjenn til ditt største talent og formål, og lær å snakk med klarhet og selvtillit om det. Du vet hva du er god på når du hører det, men vi strever for å være helt objektive om oss selv. Spør 10 venner/ kollegaer om hva de syntes du er god på. Ta det til deg og tenk over hva du kan bruke disse gode egenskapene til. Det er ikke alltid like lett å kjenne til disse egenskapene selv.

2. Forplikte seg til å finne eller lage din ideelle jobb, uansett hva. Du må gjøre en innsats og bestemme deg for hva du ønsker å opprette og oppnå, uansett hva. Finne ut hva du faktisk er villig til å forplikte deg til.

3. Vær realistisk om de grunnleggende økonomiske behov – men vet at når du følger din lidenskap, kommer ofte pengene også. I den virkelige verden, er det viktig å finne ut hvor mye penger du trenger for å leve og hva slags jobb vil oppnå det. Lidenskap er viktig, men du kan ikke bygge drømmejobben hvis du ikke kan betale regningene.

4. Gi deg selv jevnlige realitetsjekker. «Ville jeg gjøre dette gratis?» Hvis svaret er ja, da vet du at du er på rett vei.                                                                                      

5. Vær tålmodig. Det tar 10 år å bli en suksess over natten. Det er viktig å la seg selv prøve og feile.                                                                                                                                   

Skjermbilde 2016-03-01 kl. 17.42.37

Bilde hentet hos social-hire.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grunnleggende verdier for å kvalifisere det som min drømmejobb 

Sånn jeg ser for meg en drømmesituasjon i jobbsammenheng i dag vil være at jeg jobber i et godt arbeidsmiljø hvor jeg trives, ikke bare med arbeidet, men også kollegaer. Menneskene man har rundt seg betyr noe, dette er et av tingene Scott Dinsmore fremviser. Han anbefaler alle å tilbringe tiden sin med mennesker som inspirerer deg.

Jeg vil jobbe med noe som gir meg utfordringer som «tvinger» meg til å være kreativ. Jeg liker forandringer og varierte arbeidsdager er noe for meg. Drømmejobben tillater meg en arbeidsdag som gir meg det. Jeg håper jeg finner en jobb jeg er noe jeg lidenskapelig opptatt av. Lidenskap knyttes gjerne til både velvære og gode arbeidsprestasjoner noe som igjen vil smitte over på trivsel i jobben. Jeg vil ha en jobb hvor det er mulighet å utvikle seg og føle at man gjør en fremgang i arbeidet. Hovedsakelig er dette essensielt om jeg er i en jobb over mange år.

Jeg håper jeg en dag sitter igjen med en mestringsfølelse av at jeg har oppnådd det jeg ønsket. Og at jeg underveis har prøvd og feilet, men til slutt endt opp der jeg vil være. Målet mitt er å finne en jobb som tilfører verdi for meg.

Jeg anbefaler til slutt å se denne videoen, som forteller om hvordan man finner en jobb man elsker.

 

Kilder:

Bloggoppgave: Hva er din drømmejobb?

http://www.inc.com/laura-garnett/5-steps-that-will-uncover-your-dream-job.

http://www.businessinsider.com/what-do-you-do-when-you-hate-your-job-2010-10?IR=T

http://www.ted.com

http://liveyourlegend.net/about-scott-dinsmore/


 

-Ada Eriksen

4 responses

  1. Jeg syns personlig også det er vanskelig å bestemme meg for hva jeg vil bli. Tror heller ikke at jeg finner det ut med det første! Dette var gode tips jeg skal ta med meg videre på leting etter min drømmejobb :) Jeg ser at vi har mange av de samme verdiene for å ikke havne blant de 80 prosentene som ikke trives i jobb!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *